با افزایش تعداد کشته شدگان غزه در نتیجه حملات اسرائیل، مصر حاضر به صحبت نمی شود

در حالی که هواپیماهای جنگی اسرائیل در واکنش به حمله بی‌سابقه حماس در آخر هفته گذشته غزه را هدف قرار دادند و بیش از 1500 نفر را کشتند و ساختمان‌ها را ویران کردند، رهبری اسرائیل بارها از غیرنظامیان خواسته است در صورت امکان منطقه را ترک کنند.

گزیده پست‌ها: معرفی سایت بت تایم ۹۰: دنیای شرط بندی آنلاین

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز شنبه گفت: «همین الان خارج شوید».

اما تنها راه خروج، گذرگاه مرزی مصر است که کشور آن را مانند زمان جنگ به شدت بسته نگه می دارد.

مصری‌ها به شدت با اجازه دادن به غزه‌ها برای عبور از مرز مخالفند، زیرا از ترس این که این کشور بیشتر وارد بحران شود – حتی زمانی که اسرائیل با محاصره تنبیهی که به سرعت در حال تبدیل شدن به یک بحران انسانی وخیم است، پیش می‌رود.

عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور غزه، در پاسخ به درخواست‌های فزاینده قاهره، از جمله مقامات آمریکایی، برای اجازه عبور امن برای غیرنظامیانی که از غزه فرار می‌کنند، گفت: مردم غزه باید صبور باشند و در سرزمین خود بمانند.

مصری‌ها مدت‌ها نگران بودند که اسرائیل از این بحران برای تبدیل درگیری غزه به مشکل مصر استفاده کند. آقای السیسی روز سه شنبه گفت: «مصر اجازه نخواهد داد که مسئله فلسطین به قیمت سایر طرف ها حل شود». اما فشارها برای ایجاد یک دریچه فرار برای حداقل برخی از 2.3 میلیون نفر غزه که از جان خود می ترسند و جایی برای رفتن ندارند، افزایش می یابد.

مصری‌ها می‌گویند که یک کریدور بشردوستانه برای رساندن کمک‌های ضروری فوری به غزه ایجاد خواهند کرد، جایی که اسرائیل منابع غذایی، سوخت و آب را به عنوان بخشی از آنچه وزیر دفاعش آن را “محاصره کامل” خوانده است، قطع کرده است. گروه ها آن را به عنوان مجازات دسته جمعی و جنایت جنگی احتمالی محکوم کرده اند.

مقامات آمریکایی از مصری ها می خواهند که به غیرنظامیان اجازه دهند از طریق گذرگاه رفح بین مصر و غزه، غزه را ترک کنند. آنتونی جی. بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در اسرائیل گفت که این موضوع را با مقامات اسرائیلی در میان گذاشته است.

این مقام وزارت خارجه گفت که ایالات متحده نیز در حال رایزنی با مصر است.

غزه یک نوار زمینی متراکم با مساحتی در حدود 140 مایل مربع است. فلسطینی‌های ساکن در این منطقه محاصره‌ای 16 ساله توسط مصر و اسرائیل را تحمل کردند.

بر اساس گزارش سازمان ملل، حدود 340000 نفر از زمان آغاز درگیری جدید در غزه خانه های خود را ترک کرده اند، از جمله 180000 نفر در پناهگاه های سازمان ملل، و حملات هوایی شدید بخش هایی از قلمرو را ویران کرده است. چندین پناهگاه مورد اصابت قرار گرفت و سازمان ملل می گوید حداقل 11 کارمند کشته شده اند.

مصر می‌گوید که می‌خواهد وضعیت آنها را تسهیل کند و روز پنج‌شنبه، وزارت خارجه از کشورها و گروه‌های امدادی خواست تا تدارکات را به فرودگاه بین‌المللی العریش در منطقه سینای شمالی مصر، در 35 مایلی مرز، ارسال کنند.

اگرچه مصر می گوید که مرز باز است، حملات هوایی متعدد اسرائیل به سمت غزه در روزهای دوشنبه و سه شنبه عملاً آن را بسته است. اسرائیل گفته است تا زمانی که حماس 150 نفر از جمله کودکان و افراد مسن را که در جریان حملات وحشیانه آخر هفته اسیر شده بودند، آزاد نکند، اجازه ورود کمک های بشردوستانه به این کشور داده نخواهد شد.

کمک های بشردوستانه به غزه؟ اسرائیل کاتز، وزیر انرژی اسرائیل گفت، هیچ کلید چراغی روشن نخواهد شد، هیچ شیر آب باز نخواهد شد و هیچ کامیون سوختی وارد نخواهد شد تا زمانی که ربوده شدگان به خانه بازگردانده شوند. در شبکه اجتماعی گفت پنج شنبه.

موضع مصر یادآور نقش ظریف منحصربه‌فرد آن در غزه است – بخشی از مرزبانی، بخشی میانجی – و اکنون با آتش‌سوزی غیرمنتظره‌ای که کل منطقه را به حاشیه می‌برد، در خطر است.

مصر مدتهاست که از اسرائیل خواسته است که مسئله فلسطین را در داخل مرزهای خود حل کند و رویاهای خود را برای تشکیل کشور فلسطینی در آینده زنده نگه دارد. مصطفی کامل السید، دانشمند علوم سیاسی در دانشگاه قاهره، می گوید که اجازه دادن به تعداد زیادی از مردم غزه، حتی به عنوان پناهنده، “این ایده را احیا می کند که سینا کشوری جایگزین برای فلسطینیان است.”

سناریوی مرتبطی که مصر را نگران می کند این است که می تواند حاکم واقعی غزه شود.

آقای السید افزود: «مصر هرگز نمی تواند این را بپذیرد.

غزه همیشه برای آقای السیسی دردسر بوده است و روابط نزدیک او با اسرائیل و ایالات متحده بر دیدگاه های طرفدار فلسطینی مردم خود او تأثیر می گذارد.

او همچنین نسبت به حماس، شاخه ای از اخوان المسلمین که در سال 1987 در آغاز اولین انتفاضه یا قیام فلسطین تأسیس شد، محتاط است. در سال 2008، پس از آنکه حماس سوراخی را در حصار مرزی در رفح منفجر کرد، ده‌ها هزار فلسطینی به مصر سرازیر شدند. استفان کوک، تحلیلگر شورای روابط خارجی گفت که در جریان درگیری در غزه در سال 2014، یک سال پس از سرنگونی رهبر منتخب توسط آقای السیسی، مصر از اسرائیل خواست حماس را نابود کند.

او گفت: «آنها به اسرائیلی‌ها می‌گفتند که به تمام درهای غزه بکوبید – آنها را تمام کنید.

اسرائیل تا این حد پیش نرفت، اگرچه با مصر همکاری کرد تا تونل‌هایی را در امتداد مرز که فلسطینی‌ها برای قاچاق مواد غذایی و سایر تجهیزات از مصر و حماس برای به دست آوردن سلاح از آن استفاده می‌کردند، نابود کند.

نیروهای امنیتی مصر و اسرائیل از نزدیک برای نظارت بر غزه هماهنگ شده‌اند و مصری‌ها از کنترل‌های مرزی سخت استفاده کرده‌اند تا به ساکنان غزه اجازه دهند به مصر سرازیر شوند – بیشتر برای تحصیل، درمان یا سفر به کشور ثالث.

از زمانی که حماس در سال 2007 کنترل غزه را در چهار دوره شدیدترین درگیری ها به دست گرفت، مصری ها کنترل شدیدی بر مرزها داشتند.

اما آقای السیسی باید نسبت به مردمی که معتقدند او باید در کنار فلسطینی ها قرار بگیرد نیز حساس باشد.

یک افسر پلیس مصر روز یکشنبه دو گردشگر اسرائیلی و راهنمای مصری آنها را در یک مکان رومی باستانی در اسکندریه، در شمال مصر، یک روز پس از حملات حماس در اسرائیل که دست کم 1200 نفر را کشتند، به ضرب گلوله کشت.

در یک نظرسنجی که این هفته توسط مرکز تحقیقات افکار عمومی مصر منتشر شد، 82 درصد از پاسخ دهندگان معتقدند که فلسطینی ها حق دارند به حملات اسرائیل با خشونت پاسخ دهند.

برای کاهش این تنش، آقای السیسی سعی کرد خود را یک دلال صلح معرفی کند. همراه با قطر و ترکیه، دولت او چندین آتش بس در غزه مذاکره کرده است که به پایان دادن به چرخه های قبلی خشونت کمک کرده است و همدردی متحدان غربی مانند ایالات متحده را جلب کرده است.

اما همکاری امنیتی مصر با اسرائیل در این هفته پس از آن که آقای نتانیاهو پیشنهاداتی مبنی بر اینکه مقامات مصری پیش از آخر هفته گذشته به طور خاص به اسرائیل درباره حمله قریب الوقوع هشدار داده بودند را رد کرد، تیره شد.

با این حال، بزرگترین آزمون رویکرد آقای السیسی ممکن است حمله اسرائیل به غزه باشد.

مقامات امدادی می گویند که تعداد زیادی از مردم غزه ممکن است به گذرگاه مرزی رفح فرار کنند و به دنبال پناهندگی باشند و مصر را تحت فشار قرار می دهند تا به آنها اجازه عبور دهد. و اوضاع ساعت به ساعت بدتر می شود.

تنها نیروگاه برق غزه روز چهارشنبه تعطیل شد زیرا محاصره مصر و اسرائیل از ارسال سوخت جلوگیری کرد. عدنان ابوحسنه، مشاور رسانه ای آژانس سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی که از شهر غزه صحبت می کرد، گفت که بیمارستان ها نمی توانند ژنراتورهای پشتیبان خود را روشن نگه دارند.

در پس‌زمینه حملات هوایی اسرائیل، بیماران برای معالجه به جمع می‌روند.

آقای ابوحسنه گفت: «ما با یک فاجعه بزرگ روبرو هستیم.

ادوارد وانگ، ملک عبدالرحیم و مونیکا پرونچوک به گزارش کمک کرد.

Jamiya Calhoun

دوستدار فرهنگ پاپ به طرز خشمگینانه ای فروتن. نینجاهای شبکه های اجتماعی بی عذرخواهی طرفدار الکل دردسر ساز.

تماس با ما