آنها همچنین بر اهمیت کاهش انتشار کربن و تقویت سیستم های هشدار اولیه برای محافظت از کشورهایی که در برابر آب و هوای شدید در سراسر جهان آسیب پذیرتر هستند، تأکید کردند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در سخنرانی خود در مقر سازمان ملل در نیویورک گفت که چگونه جهان اکنون به مبارزات پاکستان واکنش نشان می دهد “آزمون تورنسل” برای عدالت آب و هوایی است.
“ایثار مضاعف”
او گفت: «پاکستان به حمایت گسترده جامعه بین المللی نیاز دارد و سزاوار آن است.
با وجود اینکه کمتر از یک درصد از انتشار جهانی را تشکیل می دهد، جمعیت پاکستان 15 برابر بیشتر با خطر مرگ ناشی از تأثیرات مرتبط با آب و هوا مواجه است.
پاکستان قربانی مضاعف هرج و مرج اقلیمی و سیستم مالی جهانی منسوخ و ناعادلانه ما است که مانع از دسترسی کشورهای با درآمد متوسط به منابع بسیار مورد نیاز برای سرمایه گذاری در سازگاری و تاب آوری می شود.
یک فاجعه دورانی
سیل ناشی از باران های شدید موسمی یک سوم پاکستان را زیر آب برد، بیش از 1700 نفر را کشت، دو میلیون خانه و زیرساخت های حیاتی را ویران کرد و 33 میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داد که نیمی از آنها کودک بودند.
بلافاصله پس از آن، دولت تحت حمایت سازمان ملل یک طرح مقابله با سیل را آغاز کرد و 816 میلیون دلار برای حمایت از 9.5 میلیون نفری که بیشترین آسیب را دیدند، درخواست کرد. این درخواست تجدید نظر حدود 69 درصد تامین مالی شده است.
این واکنش امروز ادامه دارد، زیرا سازمان ملل و شرکای آن به مردم مناطق سیل زده پس از بارندگی بیشتر در تابستان امسال کمک می کنند و اقتصاد پاکستان در تلاش برای بهبودی است. سازمان هایی مانند برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) نیز به مردم کمک می کنند تا معیشت خود را بازسازی کنند.
“گام به جلو”
دنیس فرانسیس، رئیس مجمع عمومی، از کشورهای عضو و سیستم گستردهتر سازمان ملل خواست تا به حمایت مستمر خود از تلاشهای بازیابی و بازسازی ادامه دهند.
وی با تاکید بر اهمیت پرداختن به خلأهای مالی برای سازگاری با تغییرات آب و هوا و کاهش خطر بلایا، گفت: «من از کشورهای عضو و ذینفعان میخواهم به جلو قدم بردارند و شکافهای مالی مورد نیاز برای بسیج منابع را پر کنند.»
طبق گزارش صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف)، نزدیک به هشت میلیون نفر (نیمی از آنها کودک) در مناطق سیل زده به آب سالم دسترسی ندارند، 3.5 میلیون کودک از مدرسه بازمانده اند و تخمین زده می شود که 1.5 میلیون نفر به کمک های غذایی نجات دهنده نیاز دارند.
کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف گفت: «وضعیت بسیاری از مردم در مناطق سیلزده، علاوه بر مشکلات و نابرابریهای موجود، وخیم است.»
اما چالش ها غیر قابل حل نیستند… ما یک فرصت واقعی برای ایجاد تغییرات مثبت پایدار برای کودکان پاکستان داریم.»
ضربه زدن به در
آقای گوترش بار دیگر هشدار خود را مبنی بر اینکه هرج و مرج اقلیمی در خانه همه را می زند، تکرار کرد و افزود که امروز از شاخ آفریقا تا کانادا را می زند.
او گفت: “انتشار کربن سیاره ما را گرم می کند، مردم را می کشد، جوامع را نابود می کند و اقتصادها را از بین می برد.”