فرارو- پلی استور، فروشگاه رسمی گوگل، تنها چند ساعت پس از اعلام جنگ ناگهانی با ابر اپلیکیشن روبیکا، به طور کامل از دسترس کاربران ایرانی حذف شد. این مراسم از روز جمعه آغاز شد. دقیقاً از زمانی که امنیت فوقالعاده گوگل با ارسال پیام به کاربران ادعا میکند، اپلیکیشن روبیکا ایرانی دسترسی غیرمجاز به پیامها، عکسها، صداهای ضبط شده و تاریخچه تماسهای آنها را دارد. سرویس Play Protect که برای چنین مواقعی طراحی شده است، بی رحمانه با چنین برنامه هایی برخورد می کند و ضمن توصیه به حذف توسط کاربران، به طور خودکار برنامه را مسدود کرده و فعالیت های آن را متوقف می کند.
اولین واکنش به اقدام علیه گوگل علیه اپلیکیشن روبیک توسط مدیر کل وزارت ارتباطات در توییتر صورت گرفت. احسان خرمید در حساب شخصی خود این اقدام را رقابت و انحصار نامید و آن را سناریویی توصیف کرد که در آن از کاربران احتمالی روبیک استقبال نکردیم. روبیکا نیز با صدور بیانیه ای رسمی از خود دفاع کرد: این اتفاق در حالی رخ داد که روبیکا به تازگی آپدیت جدیدی منتشر نکرده و دسترسی های قبلی خود را تغییر نداده است و این دسترسی ها کاملا آشنا و مشابه دیگر پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی است.
بیانیه روبیکا در این بخش به مقایسه دسترسی فنی و تخصصی اپلیکیشن های مشابه در گوشی ها و تبلت های اندرویدی اشاره دارد، اما در ادامه به انگیزه های احتمالی دیگر می پردازد: به دلیل استقبال گسترده کاربران روبیکا که با ارسال بیش از روزانه 500 میلیون پیام تنها در ماه گذشته حدود 35 میلیون کاربر فعال هستند که در این میان حدود 50 میلیون پیام نصب شده است که احتمال انگیزه های سیاسی در این حرکت حتی قوی تر از قبل است. حملاتی که اخیرا از طریق اپل و به بهانه تحریم ایران توسط آمریکا انجام شد. طبق آنچه قبلاً اعلام کرده ایم، از محدودیت دسترسی کاربران به خدمات بین المللی به دلایل سیاسی و امنیتی حمایت نمی کنیم، اما می دانیم که بسترهای جستجوی بین المللی برای ایجاد محدودیت برای کاربران ایرانی نیز برخلاف ادعای آنها است.
گمانه زنی ها در مورد دلایل اقدام گوگل علیه روبیک هنوز به طور کامل حل نشده است، زیرا بعد از ظهر جمعه اخباری مبنی بر عدم دسترسی کامل پلی استور به کاربران ایرانی رسید. یک ماه پیش، محدودیت هایی برای عملکرد Play Store نیز در نظر گرفته شد. از آنجایی که شورش ها رخ داد و شبکه های اجتماعی مانند واتس اپ و اینستاگرام فیلتر شدند، دسترسی به پلی استور به عنوان فروشگاه مجازی اندروید و اپ استور به عنوان فروشگاه مجازی برای نرم افزار آیفون تقریبا غیرممکن بود، اما حداقل تا بعد از ظهر جمعه می توانستید. فروشگاه Play و حتی در تشکر از جستجو، برنامه و بازی را باز کنید. پخش کننده همچنین به برنامه هایی که نیاز به به روز رسانی دارند اطلاع داد. اما از بعدازظهر جمعه نیمی از این دسترسی نیز به طور کامل قطع شد و با توجه به زمان وقوع اتفاقات، بلافاصله اتصال فیلتر گوگل پلی استور با مسدود شدن ابر اپلیکیشن روبیک ایرانی قطع شد.
Пли Астор в чанд сервис Гогул تنها چند ساعت پس از اعلام جنگ علیه ابر اپلیکیشن روبیکا، از دسترس خارج شدند.
بیشتر بدانید برخلاف آیفونها که پس از استفاده از اپ استور تقریباً توانایی نصب نرمافزار را از دست میدهند، گوشیهای اندرویدی میتوانند بدون مراجعه به فروشگاه Google Play یا سایر فروشگاههای نرمافزار، برنامهها را دانلود، نصب یا بهروزرسانی کنند. مهم ترین اپلیکیشن های ایرانی گوگل، بازار و مایکت هستند
در آن سوی میدان اوضاع برای روبیک خوب پیش نمی رود. تقریباً از همان روزی که با محدودیتهایی در پلی استور و اپ استور مواجه شدند، به دلیل شایعاتی در مورد نحوه عملکرد و مالکیت آنها به مشکل خوردند. روبیکا در بیانیهای رسمی اعلام کرد که ترجیح میدهد در فضای رقابتی مبتنی بر مزیتهای بومی با سایر پلتفرمها حضور داشته باشد و ضمن ابراز تاسف از شرایط کنونی دسترسی به اینترنت و محدودیتهای عملیات اینترنت. در این بیانیه شریک اول و ایرانسل نیز به عنوان سهامداران روبیکا معرفی شده اند. در این قسمت از بیانیه به شایعات پیرامون مالکیت روبیکا اشاره شده و در پاسخ به آنها آمده است که این اپلیکیشن بر اساس مدل درآمدی مبتنی بر سهم درآمدی از ترافیک مصرفی کاربران، برای سهامداران سودآور است و نیازی به حمایت مالی دولت ندارد… از سال گذشته تا کنون پس از در دسترس بودن سرویس واردات تجاری روبیکا، بیش از 100 هزار نفر با فعالیت و تولید محتوا توانسته اند در این اپلیکیشن تجارت وارد کنند.
یکی از شایعاتی که اخیرا در مورد اپلیکیشن روبیک شنیده می شود، احتمال انتخاب آن به عنوان جایگزینی برای اینستاگرام است. در یک مورد در همین مورد این روزنامه نوشت: ظاهرا مدیران دولتی با حذف و فیلتر اینستاگرام و جایگزینی اپلیکیشن روبیک به دنبال آن هستند. آنها همچنین سعی دارند با امتحان کردن این اپلیکیشن ایرانی، مردم را تشویق به انتقال کسب و کار خود به آن کنند، اما سوال مهم این است که آیا افرادی که در اینستاگرام کسب و کار راه اندازی کرده اند، حاضرند به این پلتفرم جدید و ایرانی بپیوندند؟
به صفحه معرفی روبیک روی دیوار نگاهی بیندازید، تعویض اینستاگرام تنها بخشی از ایده های طراحان و صاحبان این اپلیکیشن است. روبیکا در حالت ایده آل می تواند به طور همزمان یک پیام رسان با قابلیت ارسال پیام های صوتی، تصویری و زنده باشد، به عنوان یک شبکه اجتماعی عکس و فیلم عمل کند، برای تماشای فیلم و سریال آنلاین از آن استفاده کند، امکان خود وارداتی را در اختیار کاربران قرار دهد. و خدمات تراکنش مالی از قبیل شارژ خرید و… ارائه می کنند.
روبیکا به عنوان یک پیام رسان، بخشی از قابلیت های تلگرام، بخشی از قابلیت های واتس اپ و قسمت هایی از وایبر را به عاریت گرفته است، ظاهر اینستاگرام را از صفر به 100 برای خود تطبیق داده و حتی قادر به پخش ویدیو و برنامه های سریال های تلویزیونی روی گوشی. اخبار سرویس، خدمات پرداخت، آموزش و… سایر امکانات اکانت روبیک. با این حال کاربران روبیو اخیرا از کندی عملکرد این اپلیکیشن شکایت کرده اند. Радпай ен глайэха را را می توانی ستاره دارنый بایانیя در байания мидій Рубика. چرا که ادعا می کنند 50 میلیون نصب و 35 میلیون کاربر فعال دارند و احتمالا همین موضوع در کنار شایعات و اتفاقات اخیر باعث می شود روبیکا حتی در دنیای بدون اینستاگرام، واتس اپ و پلی استور چندان محبوب نباشد.