CNN
–
شرایط جوی آتش زابر اساس گزارش جدیدی که روز سهشنبه منتشر شد، آتشسوزیهای جنگلی در شرق کانادا در اوایل تابستان امسال – و ارسال تودههای خطرناک هوا به ایالات متحده – به دلیل بحران آبوهوایی محتملتر و شدیدتر شده است.
دانشمندان ابتکار World Weather Attribution، که نقش تغییرات آب و هوایی را در رویدادهای شدید آب و هوایی تخمین می زند، دریافتند که تغییرات آب و هوایی ناشی از انسان، احتمال وقوع شرایط گرم، خشک و باد را که باعث آتش سوزی در کبک می شود، بیش از دو برابر کرده است.بین ماه مه و جولای و این هوای مستعد آتش را حداقل 20 درصد متراکم تر کرد.
بر اساس این گزارش، تا پایان ماه جولای، شدت فصل آتش سوزی در کبک نیز به دلیل تغییرات آب و هوایی 50 درصد شدیدتر شده است.
Friederike Otto، یکی از بنیانگذاران WWA و مدرس ارشد در موسسه Grantham در بریتانیا، افزود که این گزارش از محافظهکارانهترین تخمینها استفاده کرده است، بنابراین تأثیر تغییرات آب و هوا میتواند بیشتر از اعداد این مطالعه باشد.
مطالعه آتشسوزیهای جنگلی به دلیل درهمتنیدگی عوامل مؤثر بر آنها دشوار است، اما دانشمندان میگویند تغییرات اقلیمی ناشی از سوزاندن سوختهای فسیلی به نفع آتشسوزیهای مخربتر است.
Clair Barnes، محقق موسسه Grantham و نویسنده این گزارش، میگوید: «واضح است که شرایط خشک و گرم که به نفع آتشسوزیهای جنگلی است در نتیجه تغییرات آب و هوایی در سراسر جهان رایجتر و شدیدتر میشود.»
کانادا امسال فصل آتش سوزی بی سابقه ای را با شرایط گرم و خشک تجربه کرد. از ماه می تا ژوئن گرم ترین دوره دو ماهه در کانادا از زمان شروع رکوردها در سال 1940 بوده است و رکورد قبلی را با اختلاف قابل توجهی 0.8 درجه سانتیگراد (1.4 فارنهایت) شکست.
بیش از 15 میلیون هکتار (37 میلیون هکتار) در سراسر کشور سوخته است – منطقه ای به اندازه ایلینوی. در نتیجه این آتش سوزی ها حداقل 17 نفر جان خود را از دست دادند و بیش از 150000 نفر تخلیه شدند.
کبک به ویژه تحت تأثیر قرار گرفت و بیشترین منطقه در بین استان های کانادا سوخت. آتشسوزیهای جنگلی تاکنون 5.2 میلیون هکتار (12.8 میلیون هکتار) را در آنجا از بین برده است که حدود 26 برابر میانگین سوختهشده تا پایان ماه اوت است.
این آتش سوزی ها همچنین سطوح خطرناکی از آلودگی هوا را در کانادا و جاهای دیگر ایجاد کرده استمناطقی از ایالات متحده منجر به تعطیلی مدارس و افزایش بازدید از بیمارستانهای مرتبط با آسم در هر دو کشور شد. دود آتش سوزی حتی به اروپای غربی هم رسید.
این بدترین فصل آتشسوزی در کانادا است و هنوز بیش از دو ماه دیگر باقی مانده است.
برای درک نقش تغییرات اقلیمی در آتشسوزی، دانشمندان WWA به «آب و هوای آتشسوزی» از جمله دمای بالا، بادهای شدید و شرایط خشکی که به شعلهور شدن، گسترش و تشدید آتشها کمک میکند، نگاه کردند.
دانشمندان از داده های شاخص آب و هوای آتش سوزی، معیاری برای خطر آتش سوزی، برای اندازه گیری تداوم شرایط آتش سوزی شدید و شدت فصل آتش سوزی به طور کلی استفاده کردند. آنها سپس از مدلهای آب و هوایی برای درک نقش تغییرات آب و هوایی استفاده کردند.
آنها به این نتیجه رسیدند که فصل آتش سوزی کبک تا پایان ژوئیه حداقل هفت برابر بیشتر به دلیل تغییرات آب و هوایی است و گرمایش ناشی از انسان، کل فصل آب و هوای آتش سوزی کبک را حداقل 50 درصد افزایش داده است. تنگ
بر اساس این گزارش، تغییرات آب و هوایی باعث شده تا اوج آب و هوای آتش سوزی در کبک حداقل دو بار و در مدت مشابه 20 درصد شدیدتر شود.
در حالی که آتشسوزیها در کبک بیسابقه نیستند، نویسندگان گزارش نوشتند: «این آتشسوزیها دیگر غیرعادی نیستند».
در این گزارش آمده است که در آب و هوای امروزی که حدود 1.2 درجه سانتیگراد گرمتر از دوران پیش از صنعتی شدن است، می توان هر 25 سال یک بار الگوهای آب و هوایی مشابهی را انتظار داشت.
حدود 1000 آتش سوزی در سراسر کانادا در حال شعله ور شدن است که 200 مورد از آنها در مناطق شمال غربی که هزاران نفر در روز جمعه از پایتخت یلونایف تخلیه شدند. حدود 35000 نفر در بریتیش کلمبیا تحت دستور تخلیه هستند.
کیرا هافمن، بوم شناس آتش سوزی در دانشگاه بریتیش کلمبیا و مرکز تحقیقات دره بوکلی که در این گزارش دخالتی نداشت، گفت که عوامل زیادی در فصول آتش سوزی شدید جنگل نقش دارند، از جمله جنگل زدایی، پاکسازی در مقیاس بزرگ و رها شدن آتش محلی. تکنیک های مدیریت
او به سی ان ان گفت اما همه این عوامل با بحران آب و هوا در تعامل هستند. هافمن گفت: «آب و هوای به سرعت در حال تغییر فصول طولانیتر، خشکتر و گرمتر آتشسوزی در کانادا را ایجاد میکند.
مایکل فلانیگان، سرپرست تحقیقات BC برای خدمات پیش بینی، مدیریت اضطراری و علوم آتش سوزی در دانشگاه تامپسون ریورز، گفت: یکی از نگرانی های اصلی در مورد رفتار شدید آتش سوزی، تأثیر آن بر مدیریت آتش سوزی است.
او گفت: «اگر روزهای بیشتری را بالاتر از آستانه شدت آتش ببینیم، شاهد آتشسوزیهای امدادی بیشتر، مناطق سوخته بیشتر و تأثیر بیشتری بر جامعه خواهیم بود».
اتو گفت: «تا زمانی که سوزاندن سوختهای فسیلی را متوقف کنیم، تعداد آتشسوزیهای جنگلی همچنان افزایش مییابد و مناطق بزرگتری را برای مدت طولانیتری میسوزاند.