ابزارهایی که سرطان را در مراحل اولیه تشخیص می دهند، می توانند امید به زندگی و کیفیت زندگی را افزایش دهند. با این حال، تشخیص این بیماری اغلب نیاز به تجهیزات گران قیمت و هزینه های درمانی دارد که ممکن است در مناطق روستایی یا مناطق در حال توسعه با زیرساخت های پزشکی کمی امکان پذیر نباشد.
به گزارش صد آنلاین، به همین دلیل است که محققان همیشه به دنبال آزمایشهای ارزانتر، سریعتر و آسانتر هستند. آنها اخیراً فناوری شناسایی سرطان روده بزرگ و بررسی بیماری های داخلی را با تغییر رنگ ادرار توسعه داده اند.
فاز اولیه این فناوری، به رهبری تیمی به رهبری مولی استیونز، استاد کالج کینگ لندن و سانگیتا باتیا، استاد MIT، شامل تزریق نانوحسگرهای طلا به موش ها بود.
این نانوذرات طلا در بدن توسط آنزیمهایی به نام پروتئاز تجزیه میشوند که پروتئینها را تجزیه میکنند، از کلیه عبور میکنند و به دلیل تغییر رنگ آبی پس از آزمایش ادرار با چشم غیر مسلح دیده میشوند. محققان این فناوری را روی موشهای مبتلا به سرطان روده بزرگ به کار بردند و دریافتند که ادرار موشهای مبتلا به تومور در مقایسه با نمونههای آزمایششده از موشهای سالم به رنگ آبی روشن تبدیل شد.
همچنین طی چهار هفته مشاهده پس از استفاده از این نانوحسگرها، موشها هیچ نشانهای از عوارض جانبی نشان ندادند و هیچ مدرکی دال بر حضور اجتماعی این حسگرهای آزاد در بدن موشها وجود نداشت.
به گفته محققان، با بهره گیری از این واکنش شیمیایی که باعث تغییر رنگ می شود، می توان از این آزمایش به عنوان یک روش تشخیصی بدون نیاز به ابزارهای آزمایشگاهی گران قیمت و پیچیده استفاده کرد.
این یافته های محققان در مجله Nature Nanotechnology منتشر شده است.