استکهلممرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری (ECDC) مستقر در استکهلم اعلام کرد: دو تا چهار هفته آینده ممکن است شاهد ظهور و گسترش بیماریهای عفونی در مناطق زلزلهزده ترکیه و سوریه باشیم.
خبرگزاری شینهوا به نقل از این نهاد بهداشتی اعلام کرد: بیماریهای منتقله از غذا و آب، عفونتهای تنفسی و عفونتهای قابل پیشگیری با واکسن خطری در دوره آتی هستند و احتمال شیوع بیماری وجود دارد، بهویژه زمانی که نجاتیافتهها به پناهگاههای موقت منتقل میشوند. بیانیه.
ECDC گفت که “زیرساخت های آسیب دیده تاسیسات، از جمله آب و برق، باعث دسترسی محدود به آب تمیز، تاسیسات بهداشتی و بهداشتی ناکافی، سیستم های تبرید و پخت و پز نامناسب ممکن است بروز و انتقال بیماری های ناشی از غذا و آب را افزایش دهد.”
این آژانس پیش بینی کرد که افزایش موارد وبا در مناطق آسیب دیده در هفته های آینده یک احتمال قابل توجه است. سایر بیماری های غذا و/یا آب، مانند هپاتیت A، نورو ویروس و روتاویروس نیز می توانند باعث شیوع در کمپ ها شوند.
علاوه بر این، آژانس گفت عفونتهای تنفسی مانند کووید-19، آنفولانزای فصلی و سایر ویروسهای تنفسی «نگرانی خاصی» برای افراد بسیار جوان و مسن است که بیشتر در برابر عوارض آسیبپذیر هستند.
وی گفت: شرایط ازدحام در سکونتگاه های موقت می تواند خطر انتقال بیماری های قابل پیشگیری با واکسن مانند سرخک، واریسلا، مننژیت یا فلج اطفال را افزایش دهد.
وی افزود: امدادگران در معرض افزایش خطر کزاز ناشی از جراحات و زخم های باز ناشی از تماس با آوار هستند.
ECDC گفت که “در دسترس بودن آب سالم و کنترل حمل و نقل غذا از جمله اقدامات مهم برای جلوگیری از شیوع این بیماری ها است.”
تداوم واکسیناسیون های روتین باید تضمین شود و رسیدگی به شکاف های واکسیناسیون قبلی نیز ضروری است.
وی گفت: راه اندازی سیستم های نظارت بهداشتی توسط کارکنان بهداشت عمومی، هشدار سریع و تشخیص شیوع را تسهیل می کند.
سازمانهای بینالمللی در حال برنامهریزی برای استقرار آزمایشگاههای سیار در مناطق آسیبدیده هستند و همچنین میتوانند به هر دو کشور آسیبدیده کمکهای تخصصی ارائه کنند.»
زمین لرزه های عظیم 6 فوریه 44000 نفر را در ترکیه و سوریه کشته و ده ها هزار نفر دیگر بی خانمان شدند.