دکتر. رامیز الکباروف، هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد برای افغانستان، گفت که در بحبوحه کمبود شدید بودجه، این اقدام “توانایی شرکای بشردوستانه برای حمایت از جمعیت را بیشتر تضعیف می کندخصوصاً آسیب پذیرترین افراد مانند زنان و دختران».
“جهان نمی تواند مردم افغانستان را در این لحظه مخاطره آمیز رها کند،” دکتر. الاکباروف قبل از اصرار اصرار کردجامعه بین المللی “مردم افغانستان را با خودداری از کمک های مالی مهم مجازات نکند”.
چندین مقام ارشد سازمان ملل، از دبیرکل آنتونیو گوترش، آخرین تصمیم طالبان را محکوم کرده اند. روز چهارشنبه، آمنه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد، متعهد شد که رهبری سازمان ملل متحد با نمایندگان طالبان برای حل این وضعیت همکاری کند.
سابقه تلخ
در بیانیه ای در روز چهارشنبه، هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) گفت که رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه، مقامات را در بالاترین سطح ممکن و همچنین سایر کشورهای عضو، جامعه کمک کننده و شرکای بشردوستانه را درگیر می کند تا آخرین فرمان طالبان را لغو کنند. .
«در تاریخ سازمان ملل متحد، هیچ رژیم دیگری هرگز سعی نکرده زنان را از کار کردن در سازمان منع کند فقط به این دلیل که آنها زن هستند. این تصمیم بیانگر تجاوز به زنان، اصول بنیادین سازمان ملل و قوانین بینالمللی است.» اوتونبایوا
بزرگترین عملیات مرتبط
افغانستان با داشتن رکورد 28.3 میلیون نفری که در سال 2023 به کمک نیاز دارند و تقاضای بشردوستانه 4.6 میلیارد دلاری، بزرگترین عملیات کمک رسانی در جهان است. همچنین این عملیات با کمتر از پنج درصد کمترین بودجه سازمان ملل در سطح جهان است.
“در حالی که ما به تعامل با مقامات عملی طالبان برای یافتن راه حلی برای این احکام ادامه می دهیم. ما از جامعه بینالمللی میخواهیم که مردم افغانستان را با خودداری از بودجه حیاتی مجازات نکنندهماهنگ کننده مقیم و بشردوستانه در کابل گفت.
“سازمان های امدادی در زمین بمانند و کمک های نجات دهند به میلیونها نفر، و سازمانهای غیردولتی ملی و بینالمللی با وجود شرایط بسیار چالشبرانگیز، در سه ماه گذشته به اجرای برنامهها ادامه دادهاند.
راه نجات را حفظ کنید
دکتر دکتر گفت: «جمعیت قبلاً آنقدر متحمل شدهاند که تحمیل آسیبهای بیشتر به آنها با محروم کردن آنها از یک طناب حیاتی بشردوستانه غیرعقلانی است.» آلاکباروف
در بیست ماه گذشته، رهبران طالبان مجموعه ای از اقدامات محدودکننده فزاینده را علیه زنان و دختران صادر کرده اند که به دنبال محدود کردن مشارکت آنها در تمام جنبه های زندگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بوده اند.
کارشناسان حقوق خواهان تغییر مسیر طالبان هستند
گروه بزرگی از کارشناسان مستقل حقوق بشر منصوب شده از سوی سازمان ملل روز پنجشنبه خواستار لغو فوری ممنوعیت طالبان برای کار زنان افغان برای سازمان ملل شدند.
آنها آن را تبعیض غیرقانونی، و حمله مستقیم به زنان، «و کاملاً بر خلاف ارزشها و اصول اصلی» منشور سازمان ملل متحد و اعلامیه جهانی حقوق بشر (UDHR) توصیف کردند.
زندگی همه افغانها در خطر است
آنها هشدار دادند که آخرین ممنوعیت ارائه کمک های حیاتی به میلیون ها افغانی را که نیاز به حمایت فوری دارند، بیشتر خواهد کرد و بسیاری از بدترین آسیب دیده ها زنان و دختران هستند.
طالبان در ادامه هدف قرار دادن، طرد و منزوی کردن زنان و دختران در جامعه افغانستان و محروم کردن زنان از کار در بسیاری از مشاغل در افغانستان، جان همه افغان ها را به خطر می اندازد کارشناسان منصوب شورای حقوق بشر گفتند و آینده کشور را به خطر می اندازند.
«طالبان بار دیگر خود را نشان می دهد بی توجهی وقیحانه به حقوق زنان و رفاه آنهاو اینکه تا چه اندازه زنان را از همه عرصههای زندگی عمومی حذف میکنند و حقوق و منزلتشان را سلب میکنند».
فورا ممنوعیت ها را لغو کنید
هدف قرار دادن زنان و دختران در افغانستان و انکار حقوق اساسی آنها به دلیل زن بودن نگرانی در مورد آزار و اذیت جنسیتی را افزایش می دهد، آ جنایت علیه بشریتو مسئولین باید پاسخگو باشند.»
“ما بهعملا مقامات به بلافاصله. مستقیما تحریم ها را بردارید در بیانیه مشترک آنها آمده است.
گزارشگران ویژه و سایر کارشناسان مستقل موظف به نظارت و گزارش در مورد موضوعات موضوعی خاص یا موقعیت های کشور هستند. آنها کارکنان سازمان ملل نیستند و هیچ غرامتی برای کار خود دریافت نمی کنند.