6 مشکل واردات خودروهای فرسوده از نظر قطعه سازان

این در حالی است که واردات خودرو با تایید نسبی فعالان صنعت خودرو مواجه شده و حتی خود خودروسازان نیز اقدام به واردات کرده اند و اکنون زمزمه هایی از این مدل وارداتی به ویژه از سوی قطعه سازان به گوش می رسد.

گزیده پست‌ها: Who Is هایفو نت برگ تهران؟

به گزارش دنیای اقتصاد، واردات خودروهای فرسوده به کشور که چند ماه پیش به تصویب شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان رسیده بود، همچنان در مرحله تصویب آیین نامه های دولت و دولت است. هنوز اجرایی نشده است. اصول کلی این مصوبه که به تصویب مجلس رسید، مجاز شدن واردات خودروهای فرسوده با رعایت شرایط (شرایط درج در آیین نامه) است.

برنامه این سیاستمدار رقابت با خودروهای جدید داخلی است زیرا خودروهای دست دوم خارجی در مقایسه با مدل های جدید ارزان تر هستند. خودروهای جدید وارداتی قرار است با مدل های مونتاژ شده رقابت کنند. در حال حاضر خودروهای جدید اما با نرخ بسیار پایین وارد کشور شده است، به طوری که کمتر از 10 درصد از طرح سیاستمدار (200 هزار خودرو تا پایان خردادماه امسال) اجرایی شده است.

در این صورت واردات خودروهای دست دوم هنوز وارد مرحله اجرایی نشده و در مرحله تهیه ضوابط هنجاری باقی مانده است. وزیر صمت در جلسه اعضای کمیسیون صنعت و معدن مجلس در آخرین اظهارنظر خود درباره این آیین نامه اعلام کرد که تعلیق آیین نامه کاری تامین ارز برای واردات است.

اگرچه ورود خودروهای دست دوم به کشور مورد استقبال افکار عمومی قرار می گیرد، اما فعالان صنعت خودرو به ویژه تولیدکنندگان قطعات یدکی تمایلی به اجرای آن ندارند. هرچند خودروسازان در این مورد هیچ مقاومت باز نشان نداده اند و حتی مدیرعامل یکی از دو خودروساز بزرگ کشور از واردات مدل های کارکرده خبر داده است.

اما فعالان صنعت لوازم یدکی موافق واردات خودروهای فرسوده نیستند و دلایل مختلفی را در این زمینه مطرح می کنند. این در حالی است که انجمن صنایع همگن قطعه سازی در بخشی از گزارش ادواری خود هزینه و مزایای واردات خودروهای فرسوده را برشمرده است. این انجمن شش دلیل برای مخالفت با واردات خودروهای فرسوده دارد و تاکید دارد که این مدل وارداتی آخرین اولویت مدیریت بازار از نظر قطعه سازان محسوب می شود.

اولین دلیل مخالفت قطعه سازان با واردات خودروهای فرسوده، «عدم اطمینان در مورد تاریخچه خودروهای فرسوده خارجی و نحوه نگهداری از آنها» است. در واقع سازندگان قطعات یدکی معتقدند که مشخص نیست مثلاً خودروهای دست دوم خارجی در معرض تصادفات جدی هستند یا خیر. یا مثلا تاریخچه تعمیر و تعویض قطعاتشون چقدره. دلیل دومی که قطعه سازان مطرح می کنند «عدم قطعیت گذراندن استاندارد 85» است. در واقع قطعه سازان بر این باورند که مشخص نیست خودروهای فرسوده خارجی از استاندارد 85 سازمان ملی استاندارد ایران برخوردار باشند.

دلیل سوم برای قطعه سازان مربوط به خدمات پس از فروش است. آنها «نبود لوازم یدکی اصل در بازار به دلیل گرانی و جایگزینی آن با قطعات متفاوت و بی کیفیت» را یکی از مشکلات مهم واردات خودروهای فرسوده عنوان می کنند. دلیل چهارم قطعه سازان به موضوع خدمات پس از فروش مربوط می شود. به گفته آنها، واردات خودروهای فرسوده با مشکل «تنوع و حجم بالای خودروهای فرسوده خارجی در مقابل کمبود نمایندگی خدمات پس از فروش» مواجه است. البته این مشکل مورد توجه کارشناسان است و آنها نیز معتقدند قبل از واردات خودروهای فرسوده باید تکلیف خدمات پس از فروش تعریف شود تا مزاحمتی برای مشتریان ایجاد نشود.

مشکل بعدی قطعه سازان با خودروهای دست دوم وارداتی بحث ارز است. به گفته آنها، “میزان ارز هنگفت برای تامین قطعات یدکی این خودروها برای حداقل 15 سال” یکی دیگر از مشکلات بزرگ در بحث واردات خودروهای دست دوم است. به هر حال قطعه سازان به این نکته اشاره می کنند که یکی دیگر از مشکلات قطعات دست دوم خارجی بحث واردات قطعات مورد نیاز آنهاست چرا که تولید داخلی این قطعات صرفه اقتصادی ندارد. در نهایت پیشنهاد کردند واردات خودروهای فرسوده به عنوان آخرین اولویت برای مدیریت بازار با توجه به چالش های موجود در نظر گرفته شود.

قطعه سازان نیز به نوعی تاکید می کنند که بهتر است ارز در نظر گرفته شده برای واردات خودروهای فرسوده به مدل های جدید اختصاص یابد. آنها معتقدند «با آزادسازی واردات خودروهای نو و نه دست دوم، خودروهای مالکان فعلی دست دوم تلقی می شوند و به این ترتیب فضای رقابتی در بازار خودرو آسان می شود». در حالی که ممکن است دلایلی که قطعه سازان علیه واردات خودروهای فرسوده ارائه می کنند منطقی باشد، اما برخی کارشناسان و البته عموم مردم معتقدند که ورود این خودروها به کشور (البته در قالب یک سازوکار صحیح و قدرتمند) امکان پذیر است. . به تنظیم بازار خودرو کمک می کند.

به گفته آنها برخی از این مشکلات از طریق راه حل قابل حل است. برای مثال مشکل خدمات پس از فروش را می توان تا حد زیادی با برنامه ریزی قوی برای اولویت بندی خودروهای فرسوده ای که قابلیت خدمات پس از فروش در کشور را دارند (مثلاً خودروهایی که قبلا وارد کشور شده اند) حل کرد. کارشناسان همچنین بر این باورند که در نهایت مشتریان آنها باید تصمیم بگیرند که با وجود همه سختی ها، خودروهای دست دوم را وارد و خریداری کنند. یعنی معتقدند با وجود واردات خودروهای نو و کارکرده و همچنین تولیدات داخلی، این مصرف کننده است که باید هزینه ها و فایده ها را بسنجید و مشخص کند کدام یک برای او سودآور است.

قیمت روز خودروهای خارجی و داخلی را در صفحه قیمت خودرو مشاهده کنید

Marisol Snow

خیلی پایین میاد کارآفرین حرفه ای. پیشگام بیکن. ادم شبکه های اجتماعی متعصب موسیقی هاردکور. پزشک اینترنت.

پست هایی که باید بخوانید

تماس با ما