ایران قهرمان کیفیت اینترنت در جهان

انجمن تجارت الکترونیک تهران در گزارشی به تحلیل مشکلات، محدودیت ها و سرعت اینترنت در ایران پرداخته است. این گزارش همزمان با فعالیت کارگر در حال بررسی کیفیت اینترنت در اینترنت توزیع شده است. این کارگروه که علیرغم درخواست ویژه برای حضور در آن، تنها متشکل از نمایندگان دولت و دولت است، تاکنون گزارش شفاف و عمومی منتشر نکرده و زمان انتشار گزارش اولیه خود را مشخص نکرده است.

گزیده پست‌ها: مدرسه یا نمایش استعداد برای وبلاگ نویسان معلم؟

در گزارش منتشر شده توسط انجمن تجارت الکترونیک تهران، اهمیت اینترنت ریشه درخت اقتصاد دیجیتال است. در این گزارش آمده است که رکود گسترده و تعطیلی قابل توجه شرکت های فناور، مهاجرت متخصصان فناوری و انتقال استارت آپ ها به کشورهای همسایه به دلیل کیفیت اینترنت رخ داده است. این گروه علاوه بر ایجاد مشکلات فنی، بر این باورند که وضعیت اینترنت در ایران موجب ناامیدی گسترده کارشناسان فناوری شده است.

این گزارش می افزاید که کیفیت اینترنت در ایران در وضعیت «بحرانی» قرار دارد. بر اساس اطلاعات مندرج در این گزارش، اینترنت ایران در بین 100 کشور دارای بالاترین تولید ناخالص داخلی پس از میانمار در رتبه دوم و پس از چین دومین اینترنت محدود جهان را به خود اختصاص داده است. در این گزارش همچنین تاکید شده است که اینترنت ایران جزء پنجمین اینترنت جهان است.

بررسی های این ارتباط در دامنه ها و IP های لیست خاکستری که اکثریت اینترنت را شامل می شود، نشان می دهد که تجهیزات دولتی عمداً باعث اختلال در 50 درصد داده های ارسال شده به این مقاصد می شوند. این انجمن اعلام کرده است که این موضوع یک بحث واقعی و مورد اعتراض کاربران اینترنت است.

اختلالات در اینترنت

انجمن تجارت الکترونیک تهران 100 دامنه منتخب را در 100 کشور مختلف در سراسر جهان با استفاده از داده های OONI بررسی کرده است. این انجمن به این نتیجه رسید که ایران بعد از میانمار بیشترین مشکل اینترنت را دارد. این گزارش می افزاید که علاوه بر 45 وب سایتی که در حداقل نیمی از موارد در دسترس نبودند، 14 وب سایت نیز بین 10 تا 50 درصد اختلالات را نشان دادند. انجمن تجارت الکترونیک تهران، دلیل مشکلات واقعی اینترنت، سیاست مدرن و فیلترینگ کاذب توسط وزارت ارتباطات است. این انجمن دقیقاً گفته است که بر اساس بررسی های خود، هر نوع ترافیک اینترنتی در صورت عدم مجوز (در لیست سفید) توسط نهادهای مسئول، به طور خودکار مختل می شود.

انجمن تجارت الکترونیک تهران در بررسی دقیق اختلالات اینترنت این فرضیه را اعلام کرد که احتمالاً اختلالات عمدی در تمامی IP ها و اتصالات کشور به منظور مقابله با VPN ها وجود دارد.

این انجمن برای تایید فرضیه آزمایشات خود را بر روی شبکه اینترنت در درجه اول در ایران انجام داده است و بر اساس نتایج این آزمایشات یا ترافیک اینترنت در خارج از ایران از بین رفته و یا امکان وجود ندارد. تست به دلیل مشکلات شبکه انجمن تجارت الکترونیک تهران به مصوبه شماره 4 سیصد و سی و سومین جلسه رگولاتوری در دوازدهم بهمن ماه 1398 اشاره کرد که بر اساس آن اپراتورهای اینترنتی می توانند با سرمایه گذاری و خرید تجهیزات فیلترینگ و نصب آن در شبکه خود، 10 تا 15 درصد از تحقیقات از دولت بهره مند هستند. این انجمن تاکید کرده است که هم ایرانسل و هم گروه اول با نصب این تجهیزات در شبکه خود باعث افزایش اختلالات اینترنت شدند.

به گفته این انجمن، وجود این نابسامانی‌ها خسارات مالی زیادی را نیز به مشترکان وارد می‌کند، زیرا بر اساس اطلاعاتی که این انجمن پیدا کرده است، مردم ایران ماهانه هزاران میلیارد تومان بابت نابسامانی‌های تحمیلی و تحمیلی پرداخت می‌کنند. به دلیل ارسال مجدد زیاد، بسته های اینترنت مشترکین خیلی زودتر از زمان بندی خودشان تمام می شود.

محدودیت در اینترنت

انجمن تجارت الکترونیک تهران اعلام کرد 33 درصد از 100 وب سایت برتر دنیا در ایران فیلتر هستند. این انجمن اعلام کرد که پس از چین، ایران دارای محدودترین اینترنت جهان است و پس از آن مصر، روسیه و عمان قرار دارند. همچنین اعلام شد که ایران در کنار کشورهایی مانند چین از معدود کشورهای جهان است که هر 6 شبکه پرکاربرد و پرمخاطب دنیا را مسدود کرده است.

در بررسی دقیق محدودیت های اینترنت در ایران که توسط این انجمن بر اساس مجموعه داده هایی مانند Surf Shark، Freedom House و Freedom On the Net انجام شد، اعلام شد که اینترنت در ایران یکی از محدودترین اینترنت در جهان

این انجمن همچنین به موضوع فیلتر شدن سایت های داخلی برای کاربران خارجی اشاره کرد و اعلام کرد که 57 سایت از 100 وب سایت برتر دولتی از خارج قابل دسترسی نیستند، این وزارتخانه از خارج در دسترس نیست، اما به زبان انگلیسی نیز به روز می شود. انجمن تجارت الکترونیک تهران می داند و معتقد است که این محدودیت دلیل گسترش استفاده از فیلترها است.

سرعت اینترنت پایینه

بررسی های انجمن تجارت الکترونیک در مورد سرعت اینترنت در ایران نیز نشان می دهد که اینترنت در ایران رتبه 97 از 100 را دارد. در رده بندی بررسی های کارشناسی این انجمن تنها سودان، کامرون و کوبا از نظر سرعت وضعیت بدتری نسبت به ایران دارند. متوسط ​​سرعت اینترنت در ایران 4 مگابیت بر ثانیه با میانگین تاخیر 145 میلی ثانیه است.

از دلایل اصلی پایین بودن سرعت اینترنت در ایران می توان به عملکرد ضعیف و ناکارآمد شرکت مخابرات ایران در لایه اکسس، عدم سرمایه گذاری در زیرساخت های مخابراتی، توسعه G5 و فیبر نوری و عملکرد ضعیف و ناکارآمد این شرکت اشاره کرد. زیرساخت های ارتباطی در لایه Core

در قسمت بررسی تفصیلی سرعت اینترنت در ایران توسط Radar Cloudflare مورد تاکید قرار گرفته است که نشان می دهد میانگین سرعت اینترنت در ایران حدود 4 مگابایت بر ثانیه است. این انجمن همچنین به این نتیجه رسید که ایران از نظر تأخیر در بین 237 کشور مورد بررسی در داده های کلودفلر رتبه 203 را دارد. این انجمن نتایج به دست آمده توسط کارشناسان خود را با وب سایت هایی مانند Meter.net تایید کرده و توضیحات خود را در گزارش خود منتشر کرده است.

انجمن تجارت الکترونیک تهران نیز به این موضوع اشاره کرده است که وزارت ارتباطات همواره سرعت اینترنت در ایران را به عنوان یک سند تشخیص داده است. طبق اطلاعات منتشر شده توسط انجمن، سرعت اینترنت در این سایت 8 برابر Cloudflare است که دلیل آن یک موضوع فنی ساده است و توضیح آن به شرح زیر است: «ساختار محاسبه و اندازه گیری سرعت از طریق این سیستم متفاوت است. به طور پیش فرض، Speedtest کاربر را به نزدیکترین سرور در همان کشور متصل می کند و سرعت اتصالات داخلی را اندازه گیری می کند. در واقع Speedtest به جای اندازه گیری کیفیت سرعت اینترنت، کیفیت لایه شبکه Access را بررسی می کند.

وضعیت فعلی مقصر است

انجمن تجارت الکترونیک ایران را به عنوان قهرمان کیفیت اینترنت در جهان شناخته و با اعلام اینکه سرعت اینترنت در میانمار بیش از 2 برابر سرعت ایران است، به سیاست های اعمال شده در شبکه اینترنتی کیشور و کیشور اعتراض کرده است. درخواست های خود را برای بهبود کیفیت اینترنت اعلام کرد.

انجمن صنفی تجارت الکترونیک تهران در پایان گزارش خود، مقصران دیگری را برای وضعیت فعلی اینترنت در کشور معرفی کرده است. به عنوان مثال، شرکت مخابرات ایران که به گفته وزارت ارتباطات بیشترین شکایات را در میان سامانه شکایات 195 رسیدگی می کند، طبق اعلام انجمن، یکی از مقصران نیز وجود دارد. این انجمن اعلام کرد که سرعت ضدرقابتی و کیفیت بالای شرکت مخابرات ایران در مایل گذشته باعث لغو فناوری ADSL با کیفیت بسیار پایین در ایران شد.

همچنین تاخیر در توسعه فیبر نوری و شبکه پنجم اینترنت همراه به عنوان وضعیت حاکم اعلام شد و در نهایت زیرساخت های ارتباطی این شرکت نیز به عنوان یکی از مقصران وضعیت حاکم بر اینترنت شناسایی شد. به گفته این انجمن، وابستگی این شرکت به زیرساخت های تامین و توزیع اینترنت در کیشور، علاوه بر ناکارآمدی و راندمان پایین، باعث شد تا علاوه بر مسائل کیفی، قیمت اینترنت در کیشور نیز بالا باشد.

انجمن بازرگانی الکترونیک تهران اعلام کرده است که گزارش های آتی خود را به صورت کلی منتشر می کند و ضمن بیان مشکلات و ارائه آنها، تلاش می کند راهکارها و پیشنهادات عملی را به صورت گام به گام در اختیار سیاستگذاران و مجریان دولت قرار دهد. -روش مرحله ای . . در گام اول، 10 پیشنهاد در گزارش حاضر وجود دارد که به سه اقدام فوری، کوتاه مدت و میان مدت تقسیم شده و شرح آنها در تصویر زیر آمده است:

این انجمن معتقد است که شرایط فعلی کیفیت اینترنت و اختلالات مزمن حاکم بر آن نیز در 2 سال گذشته در نتیجه سیاست‌های فیلترینگ مدرن در ایران رخ داده است. برای مطالعه کامل گزارش به این لینک مراجعه کنید.

Mara Gomez

کارشناس توییتر متعصب موسیقی. جنرال الکل ماون. علاقه مندان به تلویزیون

پست های جذاب برای شما

تماس با ما