عبدالله بثیلی، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد، گفت که برنامههای بازسازی توسط نهادها و رهبران مختلف خطر تعمیق شکافهای موجود بین دولت شناختهشده بینالمللی و یک دولت رقیب در شرق را دارد.
وی افزود که بازسازی میتواند بدون برنامهای توافقشده در آینده با مشکل مواجه شود و اتحاد “در تضاد با همبستگی، حمایت و وحدت ملی است که مردم لیبی از سراسر کشور در واکنش به بحران نشان دادهاند.”
رئیس UNSMIL گفت: «UNSMIL از همه مقامات ملی و محلی مرتبط لیبی و شرکای بینالمللی لیبی میخواهد تا به توافق بر سر یک مکانیسم ملی یکپارچه و هماهنگ لیبی برای هدایت تلاشهای بازیابی و بازسازی و تضمین شفافیت و پاسخگویی کمک کنند».
لیبی نفت خیز از زمان سرنگونی دیکتاتور سابق معمر قذافی در سال 2011 دچار آشفتگی شده است که باعث ایجاد مراکز قدرت رقیب در داخل کشور و بحران در جبهه های مختلف شده است و دیگر قدرت های منطقه را به درگیری های آتشین کشانده است.
فرستاده ویژه سازمان ملل متحد از رهبران لیبی خواست تا “برتر از اختلافات قد علم کنند و برای ارائه پاسخی واحد به نیازهای بازسازی گرد هم آیند” و خاطرنشان کرد که فاجعه ناشی از طوفان دانیل – که هزاران کشته و مناطق ویران شده در شمال شرق را گرفت – ” این را نیز برجسته می کند. تسریع مذاکرات برای خروج از بن بست سیاسی مهم است.»
میانمار: نیازهای بشردوستانه، تهدیدات مین رو به افزایش است: OCHA
سازمان ملل متحد روز دوشنبه اعلام کرد که درگیری ها و سیل های موسمی در میانمار همچنان باعث آوارگی جدید، تلفات غیرنظامی و تخریب اموال غیرنظامیان می شود و وضعیت وخیم انسانی در میانمار را بدتر می کند.
بر اساس گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA)، نزدیک به دو میلیون نفر در “شرایط غیرعادی” آواره داخلی هستند و برای نجات جان خود به کمک نیاز دارند. پس از تسلط نظامی در سال 2021، بیش از 63000 نفر همچنان به عبور از مرزها و مهاجرت به کشورهای همسایه ادامه می دهند.
OCHA گفت که تهدید مهمات انفجاری برای جمعیت غیرنظامی گسترده است و برای اولین بار، تلفات مین های زمینی ضد نفر در هر استان و ولسوالی به جز پایتخت، نای پی تاو، ثبت شده است.
کمک ها در نیمه اول سال به حداقل 1.8 میلیون نفر رسید، اما OCHA هشدار داد که دسترسی و محدودیت های اداری باعث “تأخیر طولانی مدت یا به تعویق انداختن تلاش های امدادی برنامه ریزی شده” شده است.
به گفته OCHA، تا به امروز، طرح 887 میلیون دلاری واکنش بشردوستانه و درخواست اضطراری که پس از طوفان مرگبار موکا در ماه می آغاز شد، «به شدت کمبود» و تنها 28 درصد است.
یونیسف: بیش از 6000 مدرسه در بورکینافاسو همچنان بسته است
یونیسف روز دوشنبه هشدار داد که با آغاز سال تحصیلی جدید، بیش از 6000 مدرسه در بخشهایی از کشور به دلیل خشونت و ناامنی بسته هستند.
این بدان معناست که از هر چهار مدرسه در بورکینافاسو یک مدرسه تعطیل است و نزدیک به یک میلیون کودک را تحت تاثیر قرار می دهد.
علاوه بر این، حداقل 230 مدرسه نیز در حال حاضر به عنوان سرپناه موقت برای بیش از 52000 آواره خدمت می کنند.
یونیسف گفت که بیش از 3.8 میلیون دختر و پسر هنوز موفق به رفتن به مدرسه می شوند، از جمله در مناطق متاثر از درگیری.
استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل، گفت: «شرکای ما با وزارت آموزش کار می کنند و به بیش از 760000 کودک از طریق آموزش رسمی، راهبردهای سریع مدرسه، آموزش حرفه ای و آموزش رادیویی کمک کرده اند.
تخمین زده می شود که 5.5 میلیون مرد، زن و کودک در بورکینافاسو به کمک های بشردوستانه نیاز دارند که از این تعداد 3.2 میلیون کودک هستند.