اینده بازار خدور در پاراهکشی

حذف Реаха‌кши ходро همزمان با خروج برخی محصولات از سیستم یکپارچه، این روزها وارد مرحله جدیدی شده است. фрош ходро бедон Рехакши، وعده یک سیاستمدار سال گذشته بود. این امر به این دلیل است که خودروسازان امسال به جای عمل به وعده خود، با خروج برخی از محصولات خود از قرعه کشی دولتی دست به اقدامی سیاسی زدند. در این بین شرکت سایپا اکثر محصولات خود را از قرعه کشی حذف کرده و ایران خودرو نیز با افزایش 32 درصدی تولید از بهبود آن خبر داده و گام های اولیه را در این راستا برداشته است.

گزیده پست‌ها: افغانستان: افراد بشردوستانه منتظر رهنمودها در مورد نقش زنان در عملیات های کمک رسانی هستند

به گزارش اقتصاد، بنابراین به نظر می رسد اگر خودروسازان بتوانند محصولات قرعه کشی را حذف کنند، محبوبیت هم دارند، می توان تا پایان سال منتظر ماند تا وعده سیاستمدار اجرایی شود. اما سوالی که در این بین مطرح می شود این است که آیا خروج خودرو از قرعه کشی دولتی با رعایت الزامات آن انجام شده است یا صرفا به دلیل تحقق وعده سیاستمداران و خودروسازان؟

آنچه مشخص است این است که قرعه کشی خودرو در سال 99 از روی ناچاری و بدون در نظر گرفتن الزامات انجام شده است. این در شرایطی است که به نظر می رسد باز هم از سر ناچاری و بدون رعایت الزامات و صرفا برای تحقق وعده سیاستمدار حذف شود. در سال 99 همزمان با تخلفات خودروسازان متعدد در عرضه خودرو، این سیاستمدار تصمیم به اجرای قرعه کشی محصولات خودرو گرفت.

این در شرایطی است که وزیر کشور سیزدهم دوباره به دلیل تخلفات مکرر خودروسازان، این بار قرعه کشی را در سامانه تخصیص یکپارچه خودروها اجرا کرد. همانطور که بارها اشاره شد همین روش باعث می شود که فاصله کارخانه گران قیمت با بازار تنها راه برای توزیع رانت و سوء استفاده از برخی دلالان و دلالان بازار خودرو باشد.

با این حال، سیاستمدار که از توزیع چنین رانت دولتی آگاه است، همچنان بر قیمت گذاری طبق قانون اساسی پافشاری می کند و آمادگی آزاد کردن قیمت را ندارد. در سایه چنین تفکری در سال 99، قرعه کشی تنها راه عرضه خودرو به بازار بود. این شرطی است که ماشین قرعه کشی همزمان حذف شود.

در حال حاضر بسیاری از دلالان صنعت خودرو می گویند بسترهای لازم برای حذف قرعه کشی مهیا نیست و خودروسازان تنها با فشار سیاست گذار خودرو در این مسیر حرکت می کنند. اینکه خودروی بخت آزمایی فقط هزینه توزیع رانت در بازار را پرداخت می کند و باید وصول شود، اصل اصلی در بهبود وضعیت تولید و بازار است. با این حال به نظر می رسد در شرایط کنونی باز هم سیاستمدار مرتکب اشتباه شده و مسیر اشتباهی را در این زمینه انتخاب کرده است. واضح است که حذف دارای شرایط قرعه کشی است. از جملة روشد توردین، فیگــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

با توجه به الزاماتی که در بالا ذکر شد، این سوال مطرح می شود که خودروساز کدام یک از موارد ذکر شده را نهایی کرده و اکنون قصد دارد قرعه کشی را از سیستم فروش خود حذف کند. آیا رشد تولید به حدی رسیده است که پاسخگوی تقاضای بازار باشد یا قیمت گذاری خودرو در نقطه ای است که فاصله از بازار دیگر برای معامله گران جذاب نیست؟ از سوی دیگر در شرایط فعلی حباب قیمتی به دلیل تقاضای کاذب در بازار هر روز در حال افزایش بود.

حال سوال اینجاست که حذف قرعه کشی چگونه به حذف یک بار برای همیشه چنین درخواستی کمک می کند؟ بدیهی است بدون احراز این سه الزام، حذف قرعه کشی نه تنها از مشکلات صنعت و بازار خودرو می کاهد، بلکه بر چالش های کنونی می افزاید. در حال حاضر وثیقه معوقه برخی از خودروهایی که از قرعه کشی حذف شده اند رو به افزایش است و این بدان معناست که خودروسازان آمادگی حذف قرعه کشی دولتی را ندارند.

رشد تولید علاوه بر آزادسازی قیمت ها از مهمترین الزامات در این زمینه نیز نامیده می شود. این در شرایطی است که به دلیل ضرر و زیان و تولید، خودروسازان قادر به توسعه تولید نباشند. سیاستگذار خودرو علاوه بر حفظ قیمت گذاری قانونی و تاخیر در واردات خودرو، خودروساز را به افزایش تولید و حذف قرعه کشی نیز فشار می دهد.

این در صورتی است که تولیدکنندگان نیز برخی از محصولات خود را صرفاً به نشانه اجرای مقررات دولتی از قرعه کشی حذف کردند. به نظر می رسد عواقب اجرای چنین دستورالعمل هایی در آینده بدون منطق مشخص خواهد شد. بنابراین اگر بخواهیم در پشت قرعه کشی تصویری از عرضه خودرو داشته باشیم، باید بگوییم که این تصویر نه تنها عرضه خودرو را بهبود می بخشد، بلکه منجر به شکل گیری خودرویی مدرن بدون رعایت الزامات و الزامات می شود. با در نظر گرفتن تخت های مناسب

پیش‌شرط‌های حذف قرعه‌کشی

در همین راستا با سعید مدنی مدیرعامل سابق گروه خودروسازی سایپا و کارشناس صنعت خودرو گفت و گو کردیم. مدنی همچنین معتقد است که حذف قرعه کشی بدون استثنا امکان پذیر نیست. اولویت اول افزایش قیمت و نکته دوم اصلاح قیمت پایه از طریق بورس کالا یا نزدیک به قیمت بازار حاشیه است. وی تاکید می کند که این موارد برای یکدیگر لازم و ضروری هستند و باید همزمان انجام شوند، در غیر این صورت درخواست دروغ باقی می ماند. بر اساس باور مدنی، سیاستمداران از نزدیکی قیمت به بازار حاشیه هراس دارند و این ترس ناشی از عدم تجارب قبلی است. اما بورس تا حدودی می تواند این مشکل را حل کند.

این کارشناس صنعت خودرو تاکید می کند که در صورت عدم تحقق این الزامات مانند سایر وعده هایی که تاکنون داده شده، قرعه کشی حذف نیز اجرا نمی شود. مدنی در خصوص نزدیک بودن قیمت خودرو به بازار حاشیه سه سناریو را ذکر می کند. سناریوی اول یکسان سازی عرضه و تقاضا در قیمت بازار است. اگر تقاضا کمتر از عرضه باشد، ممکن است برای افزایش تقاضا یا تغییر شرایط فروش، قیمت را کاهش دهند. در حالی که تقاضا بیشتر از تولید است، قیمت در بازار بالا می رود که نتیجه آن ایجاد حاشیه سود بسیار بالایی برای خودروساز است که در این صورت دولت را درگیر کرده و خودروساز را مجبور به افزایش تولید و کاهش می کند. قیمت.

اما مدنی می گوید هیچ یک از این سناریوها تا پایان سال 1401 عملی نیست. زیرا اگر امروز قیمت گذاری دستی حذف شود، جذب نقدینگی خودروسازان و افزایش ظرفیت تولید بین 5 تا 6 ماه زمان نیاز دارد. بنابراین تا پایان سال جاری توافق خاصی صورت نخواهد گرفت و شاهد افزایش ظرفیت تولید نخواهیم بود. به گفته وی، علیرغم همه وعده ها، تولید امسال حتی به یک میلیون خودرو هم نمی رسد. هرچند سال ها پیش اعلام کردند که قرعه کشی به زودی حذف می شود، اما این توافق صورت نگرفت.

با وجود این، جامعه مدنی بر این باور است که یک راه برای حذف قرعه کشی وجود دارد که قیمت خودرو از طریق بورس به قیمت حاشیه بازار نزدیک شده و تولید خودرو افزایش می یابد. اگرچه هنوز دیده نمی شود که این توافق بتواند تا پایان سال 1401 به سرنوشت قرعه کشی خودرو پایان دهد.

مدنی تاکید می کند که درخواست نادرست برای حذف تخصیص قرعه کشی خودرو باید حذف شود. این تقاضای کاذب نیز به دلیل تفاوت قیمت خودرو در کارخانه و بازار است که حاشیه سود بسیار خوبی را نصیب واسطه ها می کند. شاهد باشید که تقاضا برای خودروهای سایپا کمتر از خودروهای ایران است. زیرا تفاوت قیمت خودروهای این سازنده کمتر بوده و تقاضا نیز کاهش یافته است. بنابراین در صورت حذف نشدن این گروه ذینفع، امکان حذف خودروی قرعه کشی وجود ندارد.

مدنی تاکید می کند که اگر قرعه کشی خودرو بدون رعایت این الزامات حذف شود، تولید خودرو کمتر از تقاضا خواهد بود و همان اتفاقاتی که قبل از قرعه کشی وجود داشت ادامه خواهد داشت. به طوری که کلیه متقاضیانی که تعداد آنها کمتر نخواهد بود ثبت نام کنند و امکان دارد تخصیص خودرو بر اساس اولویت انجام شود. بنابراین این موضوع می تواند منجر به افزایش مطالبات معوق نیز شود چرا که خودروسازان برای تامین نقدینگی خود این بار بدون نظارت دولت اقدام به پیش فروش خودرو می کنند.

وی ادامه می دهد، در این صورت احتمال کشیده شدن مجدد خودرو نیز وجود دارد. وقتی خودروهای عرضه شده به 100 هزار دستگاه نمی رسد و پنج یا شش میلیون متقاضی برای آن وجود دارد، جز با قرعه کشی یا تخصیص تصادفی نمی توان کاری انجام داد. در این صورت حتی ممکن است خودروسازان بدهی خود را مثلاً پنج سال پیش تحویل دهند. او می گوید این تصادف مانند فروش اسپند در سال های قبل از انقلاب است که همه برای خرید آن ثبت نام می کردند و چند سالی منتظر تحویل می ماندند.

مدنی معتقد است همه کارشناسان خودرو اصرار دارند که قیمت گذاری دستی حذف شود و خودروسازان نیز خصوصی شوند… اما متأسفانه سیاسیون فکر می کنند با حرف زدن مشکلات حل می شود. متأسفانه از هیچ یک از تجربیات قبلی استفاده نمی شود. پیشنهاد عمرانی بر اساس نظر کارشناسان غیر علاقمند و همچنین گزارش دهمین دوره تحقیق و بررسی شورای اسلامی جمهوری اسلامی ایران می باشد.

مدیرعامل سایپا می گوید: وزارت صمت باید روش و مکانیسم حذف قرعه کشی را مشخص کند. آیا این مسیر افزایش تولید است؟ آیا قرار است جریان نقدی خودروسازان افزایش یابد؟ آیا دولت دیگر دخالتی ندارد؟ پاسخ هیچ یک از این سوالات روشن نیست. تا زمانی که زیرساخت ها و رویکردها اصلاح نشود، چنین شعارهایی محقق نمی شود.

در مجموع به نظر می رسد حذف قرعه کشی خودرو نیز مانند دیگر وعده هایی که این روزها به گوش می رسد، چارچوب منطقی ندارد. به عنوان مثال افزایش تولید خودرو به یک میلیون و 600 هزار خودرو تا پایان سال 1401 یکی از وعده های وزارت صمت است که اتفاقاً می تواند پیش نیاز مهمی برای حذف قرعه کشی خودرو نیز باشد. اما هیچ یک از پارامترهای اساسی و تعیین کننده نشان دهنده چنین افزایشی در تولید خودرو نیست که می تواند تقاضای کاذب را کاهش دهد و قرعه کشی را حذف کند.

به نظر می رسد این وزارتخانه در نوعی سکوت در برابر واقعیت های موجود بر وعده های خود پافشاری می کند. در حالی که پیش نیازهای واقعی برآورده نمی شود. مگر اینکه دولت بر واردات خودرو و کاهش فشار تقاضا به این شکل حساب کرده باشد، این موضوع هم فعلا در حالت تعلیق است و به نظر می رسد آن هم تحت تاثیر آن و منتظر مذاکرات خبری در وین است. بنابراین در چنین فضای نامطمئنی به نظر می رسد که چنین وعده های محکمی نمی توانند به درستی عمل کنند.

Brendon Rice

نادر موسیقی لاعلاج. خالق تایید شده متعصب تلویزیون پیشگام غذا. یک قهوه ساز به طرز خشمگینی فروتن.

تماس با ما