دهلی نو: اولین ماموریت خورشیدی کشور — Aditya-L1 امروز ساعت 11:50 صبح از سکوی پرتاب در Sriharikota در آندرا پرادش پرتاب خواهد شد. پس از اتمام تمرین پرتاب و بررسی های داخلی خودرو، سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) برای اولین ماموریت خورشیدی کشور – Aditya-L1 از مرکز فضایی Satish Dhawan (SDSC-SHAR) در Sriharikota، AP آماده است.
ISRO با توجه به ادیسه فضایی بعدی خود پس از فرود موفقیتآمیز در منطقه ناشناخته قطب جنوبی ماه در 23 آگوست، اولین رصدخانه فضایی خورشیدی هند Aditya-L1 را با PSLV-C57 پرتاب خواهد کرد. این هفت محموله مختلف را برای مطالعه دقیق خورشید حمل خواهد کرد که چهار مورد از آنها نور خورشید را مشاهده می کنند و سه مورد دیگر پارامترهای میدان های پلاسما و مغناطیسی را در محل اندازه گیری می کنند.
ویدیوی زنده راه اندازی Aditya-L1 PSLV-C57 را تماشا کنید
شب گذشته، وزیر اتحادیه جیتندرا سینگ در X گفت: “ماموریت PSLV-C57/Aditya-L1: شمارش معکوس برای راه اندازی در ساعت 11:50 صبح. 2 سپتامبر 2023 IST آغاز شده است.”
ماموریت PSLV-C57/Aditya-L1:
23 ساعت و 40 دقیقه شمارش معکوس تا ساعت 11:50 صبح. امروز در ساعت 12:10 بعد از ظهر IST در 2 سپتامبر 2023 قدردانی شد.می توانید راه اندازی را به صورت زنده تماشا کنید
در وب سایت ISRO https://t.co/osrHMk7MZL
فیس بوک https://t.co/zugXQAYy1y
یوتیوب…— ISRO (@isro) 1 سپتامبر 2023
بزرگترین و چالشبرانگیزترین محموله در Aditya-L1 Visible Emission Line Coronagraph یا VELC است. VELC با همکاری ISRO در پردیس CREST (مرکز تحقیقات و آموزش فناوری علوم) مؤسسه اخترفیزیک هند یکپارچه، آزمایش و کالیبره شده است.
Aditya-L1 در مداری هاله ای در اطراف نقطه لاگرانژ 1 (یا L1) قرار می گیرد که در 1.5 میلیون کیلومتری زمین در جهت خورشید قرار دارد. پیش بینی می شود پس از چهار ماه مسافت را طی کند. این موقعیت استراتژیک به Aditya-L1 اجازه می دهد تا به طور مداوم خورشید را بدون کسوف یا اختفا رصد کند و به دانشمندان این امکان را می دهد که فعالیت خورشیدی و اثرات آن بر آب و هوای فضا را در زمان واقعی مطالعه کنند. همچنین، دادههای سفینه فضایی به تعیین توالی فرآیندهایی که منجر به رخدادهای شعلهور خورشید میشوند کمک میکند و به درک عمیقتر عوامل جوی فضا کمک میکند.
اهداف اصلی ماموریت خورشیدی هند مطالعه فیزیک تاج خورشیدی و مکانیسم گرمایش آن، شتاب باد خورشیدی، همجوشی و دینامیک جو خورشیدی، توزیع و ناهمسانگردی دمای باد خورشیدی و منشاء خروج جرم تاج (CMEs). شراره ها و آب و هوای فضای نزدیک به زمین.
جو خورشید، تاج، همان چیزی است که در طول خورشید گرفتگی کامل می بینیم. مؤسسه اخترفیزیک هند مستقر در بنگلور گفت که تاجی مانند VELC ابزاری است که نور صفحه خورشید را قطع می کند، بنابراین همیشه می تواند تاج کم نورتر را تصویر کند. با فرود موفقیت آمیز فرودگر Chandrayaan-3 در قطب جنوبی ماه در 23 اوت، هند یک جهش بزرگ انجام داد و اولین کشوری بود که به این شاهکار تاریخی دست یافت و به ناامیدی از فرود تصادفی Chandrayaan پایان داد. 2.4 سال پیش در مجموع، هند چهارمین کشوری بود که پس از ایالات متحده، چین و روسیه با موفقیت روی سطح ماه فرود آمد.
پس از فرود، کاوشگر ویکرام و مریخ نورد پراگیان وظایف محوله مختلفی از جمله تشخیص وجود گوگرد در سطح ماه و ثبت دمای نسبی را انجام دادند. اهداف اعلام شده Chandrayaan-3، سومین ماموریت هند در ماه، فرود ایمن و نرم بر سطح ماه، مریخ نورد بر سطح ماه و آزمایش های علمی در محل بود.
Chandrayaan-3 تلاش بعدی ISRO پس از آن است که ماموریت Chandrayaan-2 در طول فرود نرم خود بر سطح ماه در سال 2019 با مشکلاتی مواجه شد و در نهایت تصور شد که در رسیدن به اهداف اصلی خود شکست خورده است.